НОВИНИ

Стало відомо, як пити алкоголь, щоб він приносив користь

05.05.2022 19:00
tild3263-3630-4738-a266-393365383332__wine-541922_1920-960x540

Любителі випити часто кажуть, що спиртні напої розширюють судини, навіть лікарі рекомендують. Противники спиртного доводять, що пити не можна взагалі, особливо при тромбозі. Як завжди, істина десь посередині. Про це повідомляє greenpost.ua, пише agronews.ua.

Скільки пити у мілілітрах?

Експерт звертає увагу, що користь алкоголю для профілактики утворення згустків крові у венах може залежати від того, скільки ви наливаєте у свою склянку. Тому вживання алкоголю – це завжди болісне питання для лікарів, пацієнтів та їх родичів.

На питання, скільки спиртного можна випити для розрідження крові та запобігання тромбам, Джеймс Беккерман наводить результати дослідження, яке показало, що в порівнянні з непитущими людьми, у тих, хто випивав понад 85 мілілітрів спиртного на тиждень, ризик тромбозу глибоких вен був вищим у два рази.

Справді, алкоголь у невеликих чи помірних кількостях розріджує кров, знижує ризик утворення тромбів. Але головне – поміркованість, а це дуже тонка грань, тому лікарі не рекомендують вживати алкоголь для захисту від тромбозу глибоких вен, – каже кардіолог інституту серця та судин із США Джеймс Беккерман.


Знай міру

Він попереджає, що алкоголь стає вкрай небезпечним при прийомі антикоагулянтів, що розріджують кров. Справа в тому, що якщо печінка навантажена алкоголем, їй ніколи розщеплювати ліки, а значить, рівень препарату в крові підвищується, що може призвести до ризику кровотеч.

Якщо ви страждаєте на тромбоз, то, ймовірно, можна зрідка випивати в межах норми, але обов’язково треба поговорити зі своїм лікарем, – сказав Джеймс Беккерман.

Читайте також: Сільське господарство в умовах війни: як залучити фінансування.



Перегляди: 21
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: