НОВИНИ

Стало відомо, як правильно їсти волоські горіхи

31.08.2021 18:31
depositphotos_101346576-stock-photo-walnuts-isolated-on-a-wooden

Клітковину, вітаміни і мінерали, корисні жири , Омега-3 кислоти і ще безліч важливих для здоров’я мікроелементів міститься у волоських горіхах. Про це повідомляє психолог, дієтолог, консультант по здоровому харчуванню Ксенія Рен, пише agronews.ua.

Чим корисні волоські горіхи для здоров’я

Волоські горіхи містять безліч вітамінів: B2 і B12, A, D C, E, K, ненасичені жирні кислоти омега 3 і омега 6, – а значить, це і чисті судини, і прекрасна якість шкіри. Також горіхи містять фосфор, марганець, йод, калій, магній, селен, кобальт і багато інших корисних речовин і макроелементи.

Волоські горіхи калорійні, в них багато білка, тому вони є незамінним інгредієнтом вегетаріанського і веганского раціону. Масло ж волоських горіхів має регенеруючі, протизапальні, бактерицидні властивості, зміцнює імунітет і збільшує ресурси організму для боротьби з хворобами.

Волоські горіхи рекомендують вживати в їжу не тільки для підтримки імунітету в цілому і насичення організму корисними речовинами а ще при виснаженні, для захисту від радіації, поліпшення пам’яті, зняття нервової напруги. Однак волоський горіх – продукт алергенний і підходить далеко не всім.

Калорійність волоських горіхів і як їх правильно їсти

Горіхи дуже поживний продукт: буквально 8-10 горішків здатні вгамувати голод людини, але не потрібно забувати, що в них міститься багато жирів. Не потрібно зловживати горіхами, так як вони відносяться до алергенних продуктів, особливо обережно слід давати горіхи дітям.

А зовсім малюкам краще поки не давати горіхів. Щодня можна з’їдати приблизно 30-40 грам волоських горіхів. Багато хто відмовляється від горіхів через острах погладшати: але якщо ними не об’їдатися, то зайві кілограми вам не загрожують. Тим більше, що через високу поживністю горіхів насичення відбувається швидше. Тому горіхи, навпаки, хороший перекус і альтернатива печенню або тістечкам для тих, хто стежить за фігурою

Кому не варто їсти волоські горіхи

Як уже сказано, горіхи можуть викликати алергію, тому дітям молодшого віку і алергікам від них краще утриматися. Протипоказані волоські горіхи і при нейродермітах і інших шкірних захворюваннях, оскільки можуть посилити реакцію на шкірі; гострих захворюваннях органів травлення. Вживати в їжу слід тільки свіжі горіхи бо в запліснявілих міститься грибок.

Волоські горіхи найчастіше їдять самі по собі в якості перекусу, але їх можна додавати в салати, пасти, сухі сніданки, супи і випічку. Вони також використовуються для приготування масла волоського горіха, яке є основою багатьох салатних заправок.

Що готують з волоських горіхів

Волоськи горіхи додають в салати і закуски – овочеві та м’ясні, холодні і гарячі. Вони складають основу багатьох соусів – наприклад, грузинських сациві і баже. З волоських горіхів роблять різні заготовки: наприклад, варення і настоянки. Вони знаходять застосування навіть в супах. А десерти і випічка з волоськими горіхами – це взагалі окрема тема.

Нагадаємо, що Стало відомо, коли на українців чекає дефіцит картоплі.



Перегляди: 520
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: