НОВИНИ

Стало відомо, як  перевірити якість молока в домашніх умовах

09.09.2022 19:11
moloko-kakoj-zhirnosti-poleznee_165546461427652812

Щоб з’ясувати, чи молоко розбавлене водою, додайте 2 частини спирту до 1 частини молока (достатньо використати 50 г, а не весь пакет), закрийте в слоїку і ретельно мішайте 1 хв. Потім вилийте різко на тарілку і спостерігайте за ним. Якщо молоко якісне, протягом декількох секунд повинні створитися згурдки молока. Чим більше розбавлене, тим довше той процес триває. Про це повідомляє gelato.in.ua, пише agronews.ua.

Інший метод – це в склянку теплої води налити помаленько трішки молока. Чисте молоко спливе на поверхні, коли розбавлене молоко змішається з водою.

Додавши пару крапель йоду в молоко, можна оприділити наявність крохмалу в молоці. Його додають, щоб молоко виглядало густішим. При його наявнсоті молоко отримає голубий відтінок. Жовтий вказує, що все добре.

Хто вже дуже ретельно хоче перевірити молоко, може в аптеці придбати Лакмус-індикатор. Це папір, просочений лакмусом, який застосовують для визначення реакції середовища; в кислому середовищі спостерігається червоне забарвлення лакмуса, в лужному — синє, в нейтральному — фіолетове.

Вмочіть індикатор у склянку молока і почекайте 2 хв. Колір лакмусового індикатора допоможе визначити якість молока. Так, синій колір вказує на наявність соди, червоний – кисле середовище, що може бути спричинене додаванням кислот для відбілювання молока. Кращий результат – то коли колір індикатора не змінився.



Перегляди: 249
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: