НОВИНИ

Стало відомо, як обрати якісне сало

14.10.2022 17:27
e8e2a94949d1a88c72873dedd3ad8d06

Свиняче сало — смачний, корисний та поживний продукт, але купувати його потрібно лише у перевірених фермерів чи продавців. Експерти перерахували кілька ознак, за допомогою яких можна розпізнати свіжість сала. Про це повідомляє agrotrend.com.ua, пише agronews.ua.

Такий продукт, як сало, краще купувати саме на ринку. Там можна пройтися по рядах, вибрати найкраще та найсмачніше. До того ж на ринку можна скуштувати шматочок. На що слід звернути увагу?

  • Для посолу підходить сало зі спинною та бічною частиною туші товщиною не менше 2,5 см (без урахування товщини шкурки), яке називається шпиком.
  • Непридатне для посолу сало з черевної частини туші, а також сало, взяте вздовж хребта – там проходить тонка жиляста плівка, і сало в цьому місці тверде.
  • Колір сала має бути білим або ніжно-рожевим, а не жовтим або сіруватим, що характерно для сала, взятого від старої тварини.
  • Вибираючи сало, звертай увагу на шкірку. Бажано, звичайно, щоб вона була тією самою, осмоленою за допомогою соломи. Але в будь-якому випадку пам’ятайте, що тонка шкірка жовтуватого або рожевого відтінку — знак, що сало вийде м’яким і смачним. Товста шкірка говорить про те, що сало буде твердим. А шкірка коричневого кольору попереджає, що це сало для посолу стареньке.


Перегляди: 12
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: