НОВИНИ

Стало відомо, як Німеччина допоможе українським фермерам

04.06.2022 11:02
photo5237998168828918967-58176

Міністерка економічного співробітництва та розвитку Німеччини Свенья Шульце із робочим візитом відвідала Львів. Про це повідомила пресслужба Банку Львів. Про це повідомляє kurkul.com, пише аgronews.ua.

Як зазначається, Свенья Шульце не обмежилася кабінетними зустрічами з високопосадовцями, натомість завітала до фермерського господарства «Агротем» на Львівщині, щоб особисто дізнатися з перших вуст про виклики, які долають українські аграрії.

«Перед українським агробізнесом постали нагальні проблеми, від розв’язання яких залежить подолання світової продовольчої кризи. Ми стикнулися з розривом логістичних ланок, стрімким зростанням цін на пальне, перевантаженістю портових складів, обмеженістю кредитування. Все це вкрай ускладнює сільськогосподарський експорт. Ми вдячні уряду Німеччини й нашим добрим партнерам з Банку Львів. Завдяки їхнім ефективним та узгодженим діям ми маємо доступ до нових фінансових ресурсів. Все це дає нам змогу дивитися в майбутнє з оптимізмом», — зазначила Анна Темчишин, співвласниця фермерського господарства «Агротем».

Компанію міністерці економічного співробітництва та розвитку Німеччини склало керівництво Банку Львів, оскільки фермерське господарство «Агротем» є давнім партнером банку.

«Міністерство економічного співробітництва та розвитку Німеччини через державний банк KfW вже не перший рік розподіляє фінансування для найбільш важливих секторів української економіки. У 2018 році KfW надав Банку Львів 3,1 млн євро субординованого кредиту для розвитку українських малих та середніх підприємств у галузі сільського господарства. Всього наш банк виділив близько 10 млн євро на підтримку цього напрямку. В такий спосіб більш ніж 200 агрофірм отримали доступ до бюджетних вливань. Навіть під час війни наш банк демонструє високу ефективність цих вкладень», — зазначив Ашот Абраамян, Голова Правління Банку Львів.

Як додали у пресслужбі, рішення, що будуть ухвалені урядом Німеччини за підсумками візиту міністерки Свеньї Шульце, мають відчинити двері до нових інвестицій від країн Європейського Союзу. Реальна та практична допомога українському агробізнесу на міжнародному рівні, безумовно, має стати запорукою негайної відбудови вітчизняної економіки.



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: