НОВИНИ

Стало відомо, як конфлікт між Росією та Україною вплине на світовий ринок зерна

25.01.2022 17:24
dreamstime_l_117475319-e1540213747854

Можливе вторгнення Росії в сусідню Україну може вплинути на деякі ринки та призвести до зміни цін на пшеницю та енергоносії, зміни динаміки прибутковості суверенних доларових облігацій та безпечних активів. Про це повідомляє tr_agriculturе, пише agronews.ua.

Будь-які перебої в постачанні зерна з Чорноморського регіону, ймовірно, сильно вплинуть на ціни і ще більше стимулюють продовольчу інфляцію в той час, коли ринки хвилює доступність цього товару після економічної кризи, спричиненої пандемією.

Чотири великі експортери – Україна, Росія, Казахстан і Румунія – відвантажують зерно з портів на Чорному морі, і у разі будь-яких військових дій або санкцій, ці відвантаження можуть бути припинені.

За даними Міжнародної ради із зерна, Україна стане третім у світі експортером кукурудзи за обсягами постачання за 2021-2022 роки та четвертим за обсягами експортером пшениці. Росія – лідер у експорті пшениці.

“Геополітичні ризики у Чорноморському регіоні зросли за останні місяці, і це може вплинути на ціни на пшеницю у майбутньому”, – сказав Домінік Шнайдер із UBS.

Читайте також: Чому глибоке рихлення краще за оранку для українських аграріїв.



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: