НОВИНИ

Як говорити з дітьми про мінну небезпеку

24.05.2022 19:11
_95769024_d3422b11-84a0-4d98-b23c-97e133c2bb05

Покажіть зображення дитині й запитайте, чи знає вона, що це. Спочатку краще показати ілюстрацію, а іншим разом — реальне фото. Про це інформує UNICEF Ukraine – сторінка Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні, пише agronews.ua.

Отож, як говорити з дітьми про мінну безпеку?

Виберіть час, коли дитина не зайнята грою чи мультфільмом.

Скажіть, що зараз ви вивчаєте щось абсолютно нове і дуже важливе. Попросіть у неї допомоги, щоб запам’ятати цю інформацію.

На картинці — протипіхотна осколкова міна направленої дії МОН-50. Покажіть це зображення дитині й запитайте, чи знає вона, що це. Спочатку краще показати ілюстрацію, а іншим разом — реальне фото.

Запитайте дитину, на що їй схожий цей предмет.

Після того, як послухаєте думки дитини, поясність: предмет на картинці називається «міна».

Вона може бути темно-зеленого або темно-коричневого кольору. За розміром — як невелика банка з варенням, зеленим горошком чи газованим напоєм.

Міни — дуже небезпечні і можуть сильно нашкодити. Цю, до прикладу, закопують повністю у ґрунт, ззовні залишається тільки пристрій для підриву. Якщо його зачепити, міна вистрибує догори, як жабка, вибухає та вражає множинними дрібними осколками. Тож варто завжди уважно дивитись під ноги.

Попросіть дитину запам’ятати три прості правила: бачиш міну — 1. Не підходь! 2. Не чіпай! 3. Повідом дорослих чи 101 ДСНС України.

Навчайте дітей правил мінної безпеки та бережіть близьких!

Читайте також: В Україні запустили проект щодо допомоги постраждалим громадам від дій окупантів.



Перегляди: 6
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: