ВАЖЛИВО

Стало відомо, як фермери зможуть отримати грошову допомогу від ЄС

21.07.2022 14:07
60a4d6200f0e6776923321

Українські аграрії масово скаржаться на низькі ціни на зерно та проблеми з логістикою. В уряді запевнили, що працюють над відновленням експорту через морські порти. Це дозволить зменшити витрати на транспортування зернових та збільшити закупівельні ціни. Крім того, працюватиме кілька нових грантових програм. Зокрема, малі фермери зможуть отримати грошову допомогу від ЄС. Про це повідомляє SEEDS, пише agronews.ua.

“Єврокомісія на прохання українського Уряду протягом серпня–жовтня виділить допомогу для малих с/г виробників. Цей процес перебуває на завершальній стадії і вже найближчим часом Мінагрополітики презентує нові програми підтримки для малих фермерів”, – зазначив перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький.

Є інформація про те, що аграрії, які обробляють до 120 гектарів землі, зможуть отримати від ЄС по 100 євро за гектар. Також передбачена допомога для галузі тваринництва: ті, хто утримує до 100 голів ВРХ, отримає по 170 євро на корову.

з 1 липня запущена грантова підтримка від держави на переробне підприємство (подати заявку), для розвитку садівництва (подати заявку), а також на створення теплиць (подати заявку) – у рамках двох останніх грантів буде виділено від 7 до 10 млн грн на кожного заявника. Держава фінансуватиме до 70% витрат на такі проєкти.



Перегляди: 5
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: