НОВИНИ

Стало відомо, як фермерам компенсують крадене окупантами зерно

02.08.2022 10:07
pshenucya2-kurkul-58753

Аграріям, що перебувають на окупованих територіях, слід максимально фіксувати факти крадіжки збіжжя, аби після деокупації була проведена юридична оцінка та отримана компенсація. Про це в інтерв’ю Укрінформу розповів міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський, пише agronews.ua.

“Зрозуміло, що українську поліцію туди (на окуповані території – ред.) не викличеш. Тому слід максимально фіксувати те, що відбувається. У будь-який спосіб: записувати дати, події, свідків; якщо є змога, фотографувати, записувати на відео… Ми наполегливо радимо це робити”, – сказав Сольський.

Міністр пояснив, що згодом на основі цих матеріалів буде проведена юридична оцінка і отримана компенсація.

“Згодом на основі цих матеріалів буде проведена юридична оцінка і, відповідно, отримана компенсація. Треба збирати щонайбільше доказів про незаконні дії, крадіжки. Правові механізми будуть діяти після деокупації”, – наголосив він.

Також після деокупації буде запропоновано кілька рішень, подібних до тих, як громадяни подають дані про зруйноване житло в електронному вигляді. Нині ці рішення напрацьовуються.

Читайте також: В Україні пенсіонери можуть отримати допомогу від ООН



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: