НОВИНИ

Стало відомо, як Чорнобиль збільшить свій туристичний потенціал

14.12.2021 18:00
Чорнобиль-1

Чорнобиль – найбільший урок безпеки людства. Світ зробив свої висновки. І нарешті, Чорнобильська зона відчуження готова писати нову історію. Про це повідомляє Міндовкілля, пише agronews.ua.

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України спільно з Державним агентством України з управління зоною відчуження ініціювали дослідження пріоритетних напрямів розвитку відвідування Зони відчуження.


Ключові позиції:

????Необхідно створити єдине позиціонування ЧЗВ як в Україні, так і у світі. За понад 35 років, Чорнобильська зона відчуження не мала єдиного сформованого наративу.

???? Основний потік відвідувачів – ті, хто подорожують одним днем. Тому важливо прибрати колізію з обов’язковою попередньою реєстрацією, аби відвідувач міг день у день потрапити у Зону відчуження.

???? Туристичні маршрути потребують осучаснення та розширення на безпечні території, щоб показувати відвідувачам все різноманіття зони, а не лише роками «стоптані» локації. Потрібно здійснити сертифікацію гідів, які проводять екскурсії. Адже через відсутність єдиних стандартів та офіційних наративів, наразі відбувається інформаційний хаос.

???? Інфраструктурні зміни. Мова йде про створення необхідних комфортних умов на контрольно-пропускних пунктах, оновлення дорожнього покриття та зрозумілу навігацію в середині зони.

???? Однією з важливих змін є консервація ключових об’єктів. Вкладаючи в ревіталізацію – держава вкладає в майбутнє Зони відчуження та дає їй реальний шанс утримувати себе самостійно (звісно, не йдеться про утримання об’єкта «Укриття», СВЯП-2, та інших стратегічних об’єктів зони відчуження).

Читайте також: Українці купують ковбасний фальсифікат небезпечний для життя.



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: