НОВИНИ

Стало відомо від чого залежить прибутковість овочів

10.08.2021 16:32
vegetables-353926_1920

Анастасія Кладова, власниця фермерського господарства «Супергерой», що в Бородянському районі на Київщині негативно ставиться до превдоекспертних заяв про прибутковість тієї чи іншої культури. Адже багато чого залежить від бізнес-моделі, ринків збуту тощо. Про це повідомляє журнал «Плантатор», пише agronews.ua.

«Я не готова сказати, що якась культура прибуткова, а якась – ні, і я вкрай негативно ставлюся до таких псевдоекспертних заяв, – розповіла Анастасія Кладова. – Крім культур, є бізнес-модель, різні ринки збуту, різні вихідні дані. Усі фермери працюють у різних умовах. Скажімо, я купую електроенергію за комерційним тарифом, плачу податки і користуюся позиковими грошима, тож собівартість мого продукту буде точно вищою, ніж у мого сусіда, який вирощує ту саму культуру на своєму городі, купує електроенергію за побутовим тарифом і не платить податки».

Вона також вважає, що продаж без посередників, підрахунок та оптимізація собівартості, правильно зареєстроване виробництво допомагають виробнику заробляти більше і мати перспективи розвитку.

Нагадаємо, що оприлюднено ціни на новий врожай картоплі в Україні.



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: