АНАЛІТИКА

Вартість майбутнього врожаю може здорожчати

01.05.2023 09:05
grain-port669

На вартість агропродукції може вплинути повернення з 1 липня 2023 року ставки ПДВ у розмірі 20% на пальне, несприятливі погодні умови та заборона на імпорт зернових і окремої категорії продукції до частини європейських країн. Таку думку висловив заступник голови Закарпатської ОВА Василь Іванчо, повідомляє uzhgorod.net.ua, пише agronews.ua.

«Цінова політика, за нашими прогнозами, має залишитися на теперішньому рівні, можливе здорожчання на кілька відсотків. На вартість агропродукції може вплинути повернення з 1 липня 2023 року ставки ПДВ у розмірі 20% на пальне. Але, враховуючи, що собівартість пального у виробництві сільськогосподарської продукції займає 7-10%, думаю, що це незначно вплине на собівартість продукції. Набагато більший вплив матимуть погодні умови», — вважає Василь Іванчо.

Він додав, що, крім того, значного впливу на виробництво зернових та іншої продукції матиме заборона на імпорт до частини європейських країн. Водночас, аби нівелювати ймовірні ризики, в обласній адміністрації рекомендують фермерам переходити на комплексну роботу, зокрема — уніфіковане виробництво, яке дозволить переробляти сировину.

«Маємо більше звертати увагу, і сьогодні вже відбуваються певні процеси, зокрема й на території Закарпатської області, пов’язані з організацією переробки сільськогосподарських культур», — зазначає Василь Іванчо.



Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: