НОВИНИ

Оприлюднено стан розслідування зростання цін на соняшникову олію та яйця

10.06.2021 11:00
oliya21

Антимонопольний комітет України (АМКУ) проводить розслідування щодо зростання цін на соняшникову олію та яйця, які за останній рік подорожчали більш ніж наполовину. Про це повідомили в АМКУ у відповідь на запит УНІАН, пише agronews.ua.

“Зараз проводиться оцінка дій суб’єктів господарювання на відповідність законодавству про захист економічної конкуренції у зв’язку з підвищенням цін на олію соняшникову і на яйця курячі”, – сказано в листі відомства.

Зокрема, комітет вже направив ряд вимог про надання інформації найбільшим виробникам соняшникової олії та яєць (яким саме компаніям – не уточнюється), щоб встановити, чи були об’єктивні фактори для підвищення цін. Також вимоги про надання інформації щодо зазначених товарів комітет направив до найбільших торговельних мереж.

Після отримання всіх відповідей і аналізу інформації, при наявності в діях учасників ринку ознак порушень, буде вирішуватися питання щодо правозастосування або адвокатування конкуренції на задіяних товарних ринках.

Крім того, АМКУ продовжує збір і аналіз доказів у справі, яка відкрита проти компанії “Астарта” і заводу “Радехівський цукор” щодо підвищення цін на цукор.

У відомстві уточнили, що в розслідування також включені наступні виробники цукру: ТОВ «Цукорагропром», ТОВ «Новооржицький цукровий завод», ТОВ «Наркевицький цукровий завод», ТОВ «Новоіванівський цукровий завод». Підприємства підозрюються у вчиненні антиконкурентних дій за попередньою змовою на ринку первинної реалізації бурякового цукру.

У комітеті не виключають відкриття справ і проти інших виробників цукру.

“На цьому етапі розслідування до переліку відповідачів у справі віднесені вищевказані суб’єкти господарювання. У разі, якщо в ході розслідування буде встановлено наявність ознак порушення законодавства про захист економічної конкуренції в діях інших суб’єктів господарювання, вони будуть залучені додатково”, – повідомили в АМКУ.

Нагадаємо, у квітні 2021 року Антимонопольний комітет України відкрив справу за ознаками антиконкурентних узгоджених дій проти найбільшого виробника цукру – групи компаній “Астарта” і ТОВ “Радехівський цукор” у зв’язку зі зростанням цін на продукцію майже наполовину.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: