НОВИНИ

Стало відомо, скільки в Україні коштує перша малина

23.06.2021 09:39
malina-thumb

На поточному тижні на українському ринку з’явилися перші партії малини з південних областей країни. Варто зазначити, що в поточному році сезон реалізації малини почався в середньому на 10 днів пізніше, ніж роком раніше, що пов’язано з холодною і затяжною весною. Про це повідомляє EastFruit, пише agronews.ua.

Так, сьогодні садівники південних регіонів пропонують до продажу малину по 140-200 грн / кг ($ 5,15-7,35 / кг) в залежності від якості. Як відзначають виробники, поки до збору врожаю малини приступили лише поодинокі господарства. При цьому вони пропонують до продажу лише дрібні партії ягоди. Більш масово, за прогнозами учасників ринку, малина почне надходити в продаж після 10 липня.

В аналогічний період минулого року сезон малини в Україні вже був в самому розпалі, і ціни на дану ягоду озвучувалися на рівні 50-80 грн / кг ($ 1,84-2,94 / кг), що в середньому в 1,6 рази дешевше , ніж на даний момент.

Встановити більш високі ціни садівникам вдалося за рахунок порівняно невеликої пропозиції на ринку, оскільки через прохолодну дощову погоду дозрівання малини в господарствах центральних і західних областей дещо сповільнилося. При цьому попит на ягоду досить високий, що також надає підтримку цінам.

Нагадаємо, що у НААН розробляють наукові програми з вирощування лохини.



Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: