НОВИНИ

Стало відомо, скільки українців мають земельні паї у своїй власності

11.10.2021 10:33
ya-19747

Згідно з опитуванням Центру Разумкова, майже половина українців (48%) зазначають, що не мають землі у власності. Ще 5% українців кажуть, що вони мають землю у власності, але поки вона належним чином не оформлена (перебуває у процесі оформлення). Про це повідомляє  news.finance.ua, пише agronews.ua.

Як засвідчило дослідження, більшість українців, котрі володіють землею, все ж стверджують, що володіють нею офіційно у різних формах. 24% мають офіційно оформлену присадибну ділянку (город), 16% — і земельний пай, і присадибну ділянку, а 7% — мають земельний пай (паї).

Найбільше громадян, які не мають ніякої землі у власності, проживає на Сході — 56%, та Півдні України — 51%. Цікаво, що саме в цих регіонах мешканці частіше, порівняно з іншими регіонами, принципово виступали проти ринку землі.

Очікувано, що громадян, які володіють землею, більше в селах — 77%, і менше в селищах міського типу — 56% та містах — 39%.

Як використовують землі:

  • більшість українців, що мають землю у власності, вирощують на ній продукти для потреб власної сім’ї (62%), або на продаж (5%);
  • ще 27% здають землю в оренду офіційно (наявні усі відповідні документи);
  • 10% — неофіційно здають землю в оренду (усна угода);
  • лише 7% відсотків українців зазначили, що земля простоює і не обробляється.



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: