НОВИНИ

Стало відомо скільки малини експортує Україна

20.07.2021 08:30
malina-thumb

Україна посідає 7 місце в рейтингу найбільших світових виробників малини. Очолюють цей рейтинг Російська Федерація, Мексика та Сербія. В нашій країні щорічно виробляється близько 35 тис. тонн малини, при цьому 89% вирощується в господарствах населення. Експортується 14% малини вирощеної промисловим способом або 2% від загального виробництва. Про це повідомляє УКАБ, пише agronews.ua.

«Вирощена малина переважно споживається в рамках країни, і частка експорту незначна. В 2020 році було експортована 539 тонн малини, що становить 14% промислово вирощеної малини або ж лише 2% загального обсягу виробництва. При цьому, практично єдиним споживачем української свіжої малини була Польща. Якщо ж експорт малини здійснюється в літні місяці, то в інші періоди Україна імпортує дану ягоду, хоча обсяги імпорту незначні. В 2020 році було імпортовано 65 тонн свіжої малини. Основними постачальниками даної ягоди були Марокко (40% імпорту в грошовому вимірі), Польща (20%) та Португалія (16%)», – розповідає  Світлана Литвин, аналітикиня УКАБ.

Найбільше малини в 2020 році було вирощено в Київській, Донецькій, Дніпропетровській, Вінницькій та Харківській областях. Сукупно підприємствами цих областей генерується 39% українського валового збору малини.

«Сприятливі погодні умови цього року дають підстави сподіватися на гарний врожай цієї ягоди і, відповідно, комфортну для споживачів ціну», – йдеться у повідомленні УКАБ.

Нагадаємо, що озвучено ціни на першу чорницю.



Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: