НОВИНИ

Стало відомо, скільки коштують дрова в Україні

15.01.2022 18:07
d6119712fdb81f037630f3a0ae7d631c

Досить багато українських господарств опалюють свої приватні будинки дровами, оскільки це може бути економінше, ніж газ. Порівняно ціни на популярному майданчику OLX і готові розповісти, скільки коштують різні дрова в Україні. Про це повідомляє  agrotrend.com.ua, пише agronews.ua.

Найдешевшими традиційно є івові дрова, оскільки саме ця сировина вважається низькосортною. Вона чудово горить і не коптить, однак спалюється моментально.

Продавці рідко пропонують саму іву і міксують ії з тополею та вільхою, які також є досить недорогими.

Середня вартість за чотири складометри дров (близько трьох кубометрів) – 3000 грн (тобто 1000 грн за куб), деякі оголошення включають в себе доставку.

Дубові дрова – це дорожча сировина, оскільки тверді породи дерев характеризуються більшою тепловіддачею, отже – краще зігрівають.

Тут ціна залежить і від виду дров, колоті вони чи метрові. Метрові дрова треба власноруч порубати на дрібніші, тож вони завжди дешевші.

Ціна за вартість дубових дров коливається від 1300 до 1750 грн за кубометр, залежно від типу дров, населеного пункту та обсягу замовлення.

Недешевими є березові дрова, але все ж доступнішими за дубові. Ціни варіюються від 750 до 1600 грн за куб, залежно від типу та обсягу замовлення.



Перегляди: 12
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: