НОВИНИ

Стало відомо, скільки коштів на армію і благодійність витрачають топ-агровиробники

29.11.2022 18:15
sunflowers-g55fd38ce0_1920-725x483-1

Портал delo.ua опублікував топ великих агрокомпаній за внесками на допомогу Збройним силам України та цивільним українцям, постраждалим від війни. Ми співставили ці витрати з активами і земельним банком компаній, щоб з’ясувати, чия допомога є найвагомішою, пише agronews.ua.

Список очолив Kernel, який витратив на армію і гуманітарну допомогу $26 млн. З кожного гектару в обробітку компанія витрачає на допомогу країні $72,5. За цим показником Kernel абсолютний лідер. Кошти йдуть на закупівлю автомобілів, засобів захисту і зв’язку для армії, медикаменти і продукти харчування для військових і цивільних.

На другому місці МХП із загальними благодійними внесками на суму $18 млн, додаткові $27 млн прийшлися на списані запаси продукції. З кожного гектара МХП перераховує на благодійність $53,7. Зокрема, закуповує продукти харчування та інші необхідні товари для військових, переселенців, матерів і дітей, медичних закладів.

Виробник цукру, зернових, сої і молока Astarta спрямував на підтримку ЗСУ і українців загалом $3 млн. З кожного гектара ця компанія перераховує на благодійність $14,1. За даними delo.ua, допомогу від Astarta вже отримали більше 700 тис. вимушених переселенців, 368 соціальних і медичних закладів.

Список агроблагодійників замикає агрохолдинг ІМК із $600 тис. благодійних внесків. Відповідно, з кожного гектара компанія витрачає на соціальну підтримку найменше — $5. На ці кошти компанія закуповує обігрівачі для шкіл, лікарень і соціальних закладів, збирає теплі речі для захисників.

Для всіх агровиробників України 2021/2022 рік завершився зі збитками, що пов’язані з війною, розірванням традиційних логістичних ланцюжків і втратою активів. За підрахунками експертів, яких опитав «Урядовий кур’єр», станом на вересень 2022 року війна завдала агросектору понад $6 млрд прямої і понад $23 млрд непрямої шкоди.



Перегляди: 5
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: