НОВИНИ

Стало відомо, скільки Україна вже заробила на експорті заморожених ягід

11.04.2019 08:16

Виручка від експорту заморожених фруктів і ягід за червень – березень на 44% вище ніж у попередньому сезоні. Не дивлячись на великі обсяги експорту заморожених ягід в перших трьох кварталах сезону 2018/19 років (червень – травень), запаси продукції в сховищах заморозчіков залишаються дуже великими завдяки зростанню виробництва в 2018 році. Це підтверджують аналітики EastFruit, який зіставляють обсяги експорту продукції з оціночними запасами заморожених ягід.

«У березні 2019 року Україна експортувала 3,1 тис. Тонн заморожених фруктів, або на 29% більше, ніж в березні попереднього року. При цьому, не дивлячись на наближається закінчення сезону, обсяги експорту замороженої фруктово-ягідної продукції не знижуються », говорить аналітик проекту Марія Лакеева.

«В цілому за перші 10 місяців сезону обсяг експорту заморожених ягід і фруктів вже досяг 46 тис. Тонн, що на 35% більше, ніж в попередньому сезоні за той же період. Але цікавий той факт, що виручка від експорту заморожених фруктів і ягід за червень – березень була на 44% вище і досягла $ 77,6 млн. Доларів. А значить середня експортна ціна виросла, в той час як ціни на сировину минулого літа були значно нижче, ніж зазвичай. Виходить, що ті ягідники, які побудували власні потужності з заморожування, змогли непогано заробити в цьому сезоні », продовжує експерт.

Основними ягодами, які експортуються з України в замороженому вигляді залишаються: дикорастущая чорниця і культурні сорти малини. Останнім часом активно росте також експорт замороженої української ягоди, сертифікованої як органічна відповідно до стандартів ЄС.

До речі, саме питань перспектив експорту буде приділятися особлива увага під час найбільшої ягідної конференції України: «Ягоди України-2019: заморозка і свіжий ринок» 21 травня 2019 в Києві. Очікується, що в заході візьмуть участь Імпортери свіжих і заморожених ягід з країн Євросоюзу, які активно цікавляться новими можливостями ягідного бізнесу, що відкриваються в Україні.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: