НОВИНИ

Стало відомо, скільки трудових мігрантів з України працює в Польщі

13.11.2019 17:54
2425156

Сьогодні у Польщі працює понад мільйон іммігрантів, майже 900 тис. із них прибули із України. Про це заявив заявив заступник директора Департаменту економічного аналізу Національного банку Польщі Яцек Котловський, повідомляє RMF24.

«Напруженість на ринку праці значною мірою знижується за рахунок припливу іммігрантів… На даний час тільки з України прибуло майже 900 тис. іммігрантів, плюс іммігранти з інших країн, включно з Білоруссю. Нам здається, що в польській економіці вже понад 1 мільйон ефективно зайнятих іммігрантів», – заявив Котловський.

Повідомляється, що Нацбанк Польщі підготував оцінку фактичної кількості іммігрантів в країні на основі кількості виданих віз для трудової та економічної діяльності, Карток поляка, постійних, тимчасових і довгострокових видів на проживання в ЄС, заяв про надання роботи іноземцю та кількості іноземців, зареєстрованих для отримання пенсійного страхування у Відомстві соціального страхування.

У зв’язку з тимчасовим характером роботи іммігрантів з України та Білорусі в Польщі, передбачається, що в середньому іммігрант з цих країн працює в Польщі близько 7 місяців на рік”, — пише видання.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: