ВАЖЛИВО

Стало відомо, скільки саме планується держпідтримки для фермерів на рік

10.10.2019 18:25
32196b7-b87209b-fac9a16-516933e-123456789-1-

Міністерство розвитку економіки обговорює суму державної підтримки для українських фермерів у розмірі не більше 5 мільйонів гривень на рік. Про це під час зустрічі з представниками ЗМІ розповів заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства з питань агрополітики Тарас Висоцький, відповідаючи на уточнююче запитання директора з розвитку УПОА Катерини Звєрєвої, передає кореспондент SEEDS.

“Ми говоримо про державну підтримку, то ми обговорюємо суму не більше 5 мільйонів гривень на одну особу, чи групу пов’язаних осіб в рік”, – зазначив він.

Що стосується міжнародної фінансової допомоги – суми   залежатимуть від проекту і на умовах партнерства, додала заступниця міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства з питань агрополітикиІнна Мєтєлєва.

“Ми працюємо з міжнародними проектами і міжнародною фінансовою допомогою. Основний акцент який вони зараз роблять – це створення ланцюгів з доданою вартістю на рівні фермерів одноосібників у регіонах. В окремих проектах йдуть перемовини щодо мікрофінансування.

Ресурси, які міжнародна технічна допомога може надавати в контексті фінансової підтримки дрібного регіонального товаровиробника і створення ланцюгів з доданою вартістю, вони також будуть долучені і запропоновані до ринку, “- каже Мєтєлєва.

Також вона підкреслила, що  “ті сільхозвиробники, які вже насьогодні будуть думати, що вони залучатимуть допомогу, повинні розуміти, що їх внесок має бути теж”.

“Це може бути внесок у формі активу або землі, або технологій, або власного грошового внеску. Тобто це будуть формати спільної співпраці. Проекти ще напрацьовуються. Протягом наступних кількох місяців вони будуть також оприлюднені”, – додає Інна Мєтєлєва.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: