НОВИНИ

Стало відомо, скільки коштуватиме традиційне новорічне олів’є

14.12.2019 21:15
olivye2

Найбільш новорічний салат відчутно подешевшав у порівнянні з минулим роком. “Сьогодні” порахували витрати на традиційне новорічне олів’є, яке залишається чи не головним блюдом святкового столу.

Так, в минулому році два кілограми салату обійшлися в 140 гривень.

Один з головних інгредієнтів салату – картопля, вартість якої 15 гривень за кілограм. Дві цибулини обійшлися в дві гривні. Морква потягнула на п’ять гривень.

Перед святами ціни на яйця зростуть, застерігає продавеці. Але зараз вартість десятка стартує від двадцяти гривень. Кислинки олів’є додасть солоний огірок – по 40 гривень за кілограм.

Ковбаса – традиційно найдорожчий інгредієнт. Особливою популярністю в цьому році користується “Молочна”, вона обходиться в 78 гривень. Ще 23 гривні треба викласти за банку горошку. Який же олів’є без майонезу? Пачка на 500 мілілітрів коштує 11,5 гривень.

В результаті салат олів’є цього року виявився на 21 гривню дешевше торішнього. На 2,5 гривні подорожчала картопля, горошок додав у вартості 5 гривень. А ось ковбасу вдалося знайти дешевше, ніж в минулому році, як і майонез. Істотно заощадили і на луці. У минулому році через неврожай він був значно дорожче.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: