НОВИНИ

Стало відомо, що вплине на вартість землі

29.07.2021 15:01
qqoshb5payato38o5vvs_th_lnd_xx

Заступник голови Всеукраїнської аграрної ради Денис Марчук заявив, що вартість української землі буде залежати від її стану, пише agronews.ua.

Фахівець пояснив, що зараз в нашій країні створилися такі кліматичні умови, що стає ризиковано вирощувати сільськогосподарську продукцію в багатьох областях.

Він вказав на те, що в одних регіонах спостерігаються масштабні повені, а в інших, навпаки, тривають тривалі періоди посухи. Вартість землі тепер буде залежати тільки від якості ґрунту, вважає Марчук. «Запуск ринку землі в Україні був спрямований в тому числі і на те, щоб власники землі більш уважно ставилися до удобрення грунту, стежили за її станом, методом обробки; стежили за кількістю гумусу, як основним компонентом збагачення наших чорноземів », — пояснює фахівець. За його прогнозом, найдорожчий земля стане в тих регіонах, де буде зберігатися хороший урожай і де будуть раціонально використовувати грунт.

Крім того, він зазначив, що ситуація з сільським господарством сумно складається не тільки в Україні, але і в багатьох інших державах. Деякі країни вже зіткнулися з різким зниженням врожаю агропродукції, і це в першу чергу пов’язано з різними природними катаклізмами. При таких кліматичних умовах складно спрогнозувати урожай.

Нагадаємо, що стало відомо, як опади вплинуть на якість зерна.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: