НОВИНИ

Стало відомо, що робити зі спаржею за відсутності збуту

16.05.2022 18:06
DSC04804-1

Спаржа — багаторічна культура, тож якщо немає можливості її збувати, можна пустити на відростання. На наступний рік буде вдвічі більше продукції. Про це AgroPortal.ua розповів агроном-консультант з Вінницької області Володимир Білко, пише agronews.ua.

«Попит на спаржу набагато менший, ніж минулого року. Через війну у людей змінилися пріоритети в споживанні та знизилися фінансові можливості. Основні клієнти — це люди з середнім та високим достатком, молоді жінки, які слідкують за своїм здоров’ям. Багато з них виїхали за кордон», – пояснив Володимир Білко.

Невеликий попит, який є в регіонах, закривають місцеві виробники.

«Фермери, які працюють не перший сезон, з кожним роком отримують вищі урожаї. І ми також цього року маємо і більшу площу, і більший урожай. Тому доводиться зменшувати ціну. Якщо минулого року спаржу продавали по 250-350 грн/кг в роздріб, то цьогоріч ціни коливаються від 180 до 250 грн/кг», — розповідає агроном-консультант.

Володимир Білко каже, що працювати стало важче, але можна, якщо господарство має маркетинг, стратегії продажів та базу клієнтів.

Також найголовніші економічні новини читайте за посиланням.



Перегляди: 6
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: