НОВИНИ

Стало відомо, що продають під виглядом сосисок і ковбас

31.08.2021 12:02
1519457633_1

При покупці ковбасних виробів в магазинах і на ринках України слід бути дуже уважним, інакше замість якісної продукції можна придбати фальсифікат. Про це повідомляє biz.today, пише agronews.ua.

Нерідко в Україні під виглядом ковбаси вищого сорту продають навіть не перший сорт, а продукт, який не можна назвати ковбасою. Зверніть увагу на маркування, якщо ви виявите ММО, то перед вами не ковбаса, а “фаршевий продукт”.

Маркування ММО розшифровується як “м’ясо механічної обвалки”, під цим словосполученням слід розуміти, що продукт містить не тільки перемелене м’ясо (його там мінімум), але і подрібнені до стану борошна кістки і шкіра, а також вторинні продукти.

Вживати в їжу таку ковбасу, сосиски, сардельки тощо взагалі не варто, оскільки вони можуть завдати шкоди здоров’ю. Чим менше інгредієнтів вказана в складі ковбаси, тим краще. Якісні ковбасні вироби повинні складатися з м’яса і приправ, всілякі добавки повинні насторожити покупця.

Є ще два непрямих ознаки, що ви збираєтеся купити натуральну ковбасу, а не фальсифікат. Це ціна, якісний м’ясний продукт не може коштувати дешевше закупівельної ціни м’яса.

Крім того, намагайтеся купувати ковбасні вироби у великих точках продажів, які ретельно стежать за своєю репутацією. На ринку, в дрібних кіосках і магазинчиках, на жаль, немає ніякої впевненості, що вам не “втюхають” дешеву підробку під виглядом ковбаси.

Нагадаємо, що Стало відомо, коли на українців чекає дефіцит картоплі.



Перегляди: 48
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: