НОВИНИ

Що можуть зробити громади для подальшого користування фондами землеустрою та оцінки земель

08.02.2022 13:00
IMG_4793.jpg.610x405_q85_crop

За повідомленням Держгеокадастру, на сьогодні впроваджується оцифровування матеріалів Державного фонду документації із землеустрою та оцінки земель. Про це повідомляє Мінагрополітики, пише agronews.ua.

Чинне законодавство передбачає переведення матеріалів фонду землеустрою та оцінки земель в електронну форму та передачу їх із районів до обласних управлінь Держгеокадастру. Це дозволить оперативно використовувати їх органами Держгеокадастру та державними реєстраторами.  Вартість оцифровування цих архівів попередньо оцінюється у 200,5 млн грн і на 2022 рік коштів на ці видатки в держбюджеті відсутні.

До Держгеокадастру продовжують звертаються громади та органи місцевого самоврядування з проханням залишити архіви у розпорядженні районів. Враховуючи обставини, що склалися із фінансуванням оцифровування документів, громади за наявності вільних коштів у бюджеті мають змогу самостійно оцифрувати матеріали фонду землеустрою, залишивши собі електронні копії архівів для власного користування та надання якісних адміністративних послуг.

Оцифрування однієї одиниці документації коштує в середньому 24,45 грн. Перелік документації із землеустрою й оцінки земель розміщено за посиланням

Читайте також: Земельна реформа для органів місцевого самоврядування: озвучено підсумки року.



Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: