АГРОБУХГАЛТЕРІЯ

Стало відомо, що буде з пенсіями на окупованих територіях

06.05.2022 08:00
pensiia

Україні, які знаходяться на тимчасово окупованих рашистами територіях, зможуть отримати пенсії на рахунки в Ощадбанку. Про це повідомляє Марина Лазебна , пише agronews.ua.

За її словами, пенсію людям, яким неможливо доставити її за місцем проживання, зарахують на рахунки в Ощадбанку.

Уряд ухвалив рішення, яке передбачає, що пенсіонерам, які отримували пенсії не на банківські картки, а за місцем проживання, і залишилися на територіях, які окуповані, оточені, де йдуть активні бойові дії, через що Укрпошта не має технічної можливості доставляти там пенсію, вся сума пенсії зараховуватиметься на рахунки, відкриті в Ощадбанку, – сказала  міністерка соціальної політики Марина Лазебна.

Очільниця Мінсоцу зазначила, що пенсія буде зарахована на рахунки після подання Укрпоштою за погодженням з військово-цивільними адміністраціями до Пенсійного фонду інформації про відсутність технічної можливості здійснювати виплату і доставку пенсій на певних територіях.

Кошти з рахунку пенсіонер зможе невідкладно одержати у будь-якому відділенні Ощадбанку на безпечній території на підставі паспорту та довідки з номером податкового коду, підписавши договір банківського рахунку.

Якщо людина не звернулась до Ощадбанку за коштами, то вся сума пенсії зберігається, і одразу після відновлення можливості Укрпошта доставить людині за місцем проживання неодержану суму пенсії та пенсію за поточний період, – каже Лазебна.

Якщо ж пенсіонер переселився на безпечну територію, то за його зверненням до Пенсійного фонду пенсія може виплачуватися Укрпоштою за новим місцем перебування, через Ощадбанк або інший обраний уповноважений банк.

Для пенсіонерів, які отримують виплати на банківські картки, нічого не змінюється і їм пенсія зараховується на картки.

Читайте також: Сільське господарство в умовах війни: як залучити фінансування.



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: