НОВИНИ

Стало відомо, що стримує сильне подорожчання м’яса

22.01.2020 09:02
crunchtime_beauty


Відсутність платоспроможного попиту заважає підвищенню цін на м’ясо, передає Glavcom.

М’ясо, за словами голови Асоціації постачальників торговельних мереж України Олексія Дорошенка, якщо і подорожчає, то незначно – в межах 2-3%. «Головна причина – відсутність платоспроможного попиту. Люди не готові їсти більше м’яса і ковбас, на ринку вже сьогодні є затоварювання. Тому підвищувати ціни просто нікуди», – говорить він.

Зате продавці відіграються на продуктах, якими українці замінюють м’ясо. Це, в першу чергу, крупи.

Втім, за словами Дорошенка, зростання цін на продукти харчування наступного року буде стримувати зростаючий імпорт. І тут все залежить від курсу долара – чим нижче він буде, там активніше до нас стануть завозити їжу і тим нижче на неї встановлять цінник. «Якщо раніше імпортні продукти харчування займали в основному високий і середній ціновий сегменти, то цього року через різке зміцнення національної валюти така їжа вже є і в економ-класі», – говорить Дорошенко.


Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: