НОВИНИ

Стало відомо, що впливає на експорт картоплі

14.05.2021 14:01
potatoes

Експорт картоплі в даний час у стані боротьби. За словами Леона Краненбурга з однойменної голландської торгово-сортувальної компанії: «Минулий рік був значно активніший, а зараз – тихо». Про це повідомляє freshplaza, пише agronews.ua.

Agrias домінує у більшості експорту. Її продукція користується популярністю в Південній Європі. Очікування від нового сезону також були високими. Але це все ще дуже далеко від того рівня, що був до COVID-19. Це, як правило, складний процес. Іноді є попит із Східної Європи, однак всі хочуть, щоб картопля була дешевою і з цим нічого не вдієш.

«Ринок картоплі покращується, але ціни виробників зростають швидше, і це також мінус. Тому ми повинні бути обережними, щоб не вийти з ринку і залишатися на хорошому рівні», – говорить Леон. – Однак експортний сезон зазвичай закінчується протягом трьох-чотирьох тижнів, що дуже швидко. У нас є нова імпортна картопля наразі, алевона поки що погано продається».

«Це може звучати як кліше, але COVID-19 створить або зламає зовсім новий сезон картоплі. Як тільки все нормалізується, ціни на картоплю повинні бути адекватними. Важко передбачити, як ринок картоплі буде розвиватися. Існує ймовірність того, що попит з боку роздрібного каналу дещо ослабне. Але ринок французької картоплі може знову підняти ринок столової картоплі», – підсумовує Леон.

Нагадаємо,що на Харківщині фермери відмовляються від вирощування картоплі.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: