НОВИНИ

Стало відомо, що впливає на виробництво молока у Європі

11.01.2020 12:01
milk

Виробництво молока в Євросоюзі знаходиться під тиском вимог сталого розвитку та зниження викидів парникових газів в атмосферу. За прогнозами Єврокомісії внаслідок цього до 2030 року очікується помірне зростання виробництва молока до 179 млн тонн, пише milkua.info.

Прогнозований темп — + 0,6% в рік в середньому, в 2008-2019 рр. він становив + 1% в середньому. Ефективне використання посівних площ, кормів, гною як добрива дозволить підвищити продуктивність однієї корови з 7300 кг/рік з однієї корови, до 8430 кг/рік. Прогнозований річний ріст продуктивності складе + 1,2%, в 2008-2019 рр. він становив + 1,9%. Завдяки такому підвищенню ефективності кількість молочних корів може бути скорочено на 1,4 млн голів і до 2030 року складе 21,2 млн (на 6% нижче рівня 2019 року).

При цьому з 3% до 7% збільшиться частка органічного молока, виробленого Євросоюзом.

Таким чином, екологічні вимоги з одного боку накладають на виробників молока ЄС обмеження, з іншого бізнес успішно справляється з ними. Такі умови змушують йти по інтенсивному шляху розвитку — збільшення продуктивності корів.


Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: