НОВИНИ

Стало відомо, що вплинуло на зменшення виробництва апельсинів

14.05.2021 10:10
kimnatni-roslyny-yaki-diisno-korysni-dlia-zdorovia-2

Зелена хвороба цитрусових вперше була виявлена ​​у Флориді  2005 року. З тих пір виробництво апельсинів у США для переробки зменшилось на 72 відсотки між вегетаційним періодом 2007-2008 та вегетаційним сезоном 2017-2018, головним чином у Флориді. Хвороба була виявлена ​​в Каліфорнії в 2012 році, і зараз у штаті починає стрімко наростати хвороба позеленіння цитрусових. Про це повідомляє freshplaza, пише agronews.ua.

Оскільки в даний час не існує ліків від зеленої хвороби цитрусових, багато виробників стурбовані її швидким розповсюдженням, і багато патологів рослин зосереджені на тому, щоб дізнатись більше про складну природу цієї хвороби.

Ці вчені провели комплексний молекулярний аналіз, який показав, що лисабонські лимонні дерева мали меншу молекулярну реакцію на збудника, ніж апельсинові дерева. Частково це може бути тому, що листя заражених лимонів, як правило, накопичують мікроелементи, що призвело до меншого впливу на фотосинтез. Крім того, інгібітори протеази, важливі для захисту рослин, були регульовані в лимонах.

«Ці результати можуть бути важливими для розробки сортів цитрусових, які є більш толерантними або, можливо, стійкими до збудника HLB», – сказала Керолін Слупскі, системний біолог із штату Каліфорнія, яка бере участь у дослідженні. «У нашому дослідженні висвітлено деякі ключові особливості, які відрізняють більш толерантні від більш сприйнятливих сортів цитрусових і можуть бути використані для розробки нових сортів, стійких до впливу цього патогену”.

Це дослідження є першим, що аналізує вплив збудника хвороби позеленіння цитрусових на метаболізм цитрусових до розвитку симптомів. «Розуміння ранньої реакції є важливим», – додав Слупський. “Оскільки це також може допомогти у розробці технологій для попереднього виявлення хвороби».

Нагадаємо, що на Львівщині фермер збирає врожаї лимонів 7 разів на рік


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: