НОВИНИ

Стало відомо, що стане з пармезаном і фетою в Україні

15.01.2020 19:00
parmesan

Про концепцію географічних зазначень, переваги їхнього запровадження для виробників, споживачів і територій, а також про перспективи українських географічних зазначень розказали учасники пресконференції ” Географічні зазначення в Україні “.

Перехідний період для окремих спиртних напоїв – «коньяку», «шампанського» – триватиме до кінця 2025 року, для трьох сирів – «рокфор», «пармезан» і «фета» – до кінця 2022-го.

“Згідно із новою редакцією закону про географічні зазначення такі продукти як коньяк, шампанське, а також захищені географічними зазначеннями сири рокфор, пармезан та фета мають право іменуватися лише там, звідки вони походять: із провінцій Коньяк, Шампань тощо. В інших місцевостях такий плагіат буде каратись солідними штрафами. При цьому під санкції потраплять як виробники, так і продавці”, – зазначив Гайванович.

За його словами, для переходу на нові назви визначено перехідний період. Для окремих спиртних напоїв – коньяку, шампанських він триватиме до кінця 2025 року, для трьох сирів – рокфор, пармезан і фета – до кінця 2022-го.

З іншого боку, система власних географічних зазначень в Україні перебуває наразі в процесі становлення, і лише щойно було зареєстровано перший український харчовий продукт з географічним зазначенням – “гуцульську овечу бриндзю”. Тепер на черзі інші продукти (серед них – сир, мед, ягоди, вино, спиртні напої), робота над реєстрацією яких триватиме у 2020 році.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: