НОВИНИ

Стало відомо причини проблем експорту української суниці

08.12.2019 22:30
sunycya

Через проблеми з дотриманням технологій і низька якість продукції, незадовільну логістику Україна експортує суниці садової у 280 разів менше, ніж Іспанія. Хоча могла би експортувати не лише суницю садову та лохину а й малину та ожину. Про це AgroTimes повідомила президентка асоціації «Ягідництво України» Ірина Кухтіна у своїй колонці «Світовий ринок ягід цікавий, але конкурентний».

Споживання ягід у світі зростає швидше, ніж споживання інших фруктів. Зростає частка малини й ожини. Наприклад, у країнах ЄС активніше споживають малину, натомість у США ожина нарощує свою частку за рахунок малини.

“Королевою ягід лишається суниця садова з обсягом 9 млн т. Обсяги вирощування за останні роки істотно наростив Китай і Мексика”, — зазначила експертка. “Це передусім культура свіжого ринку. Найбільший експортер суниць садових – Іспанія з обсягом 280 тис. т.

На мапі експортерів свіжих суниць України немає, наш обсяг – 1 тис. т. Головні причини такої ситуації: проблеми з дотриманням технологій і низька якість продукції, незадовільна логістика. Щоб отримувати ягоди класу преміум для свіжого ринку, виробники переходять у закритий ґрунт, зменшуючи залежність від погоди та робочої сили”.


Перегляди: 4
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: