ВАЖЛИВО

Стало відомо про вплив погодних умов на ціни огірків в Україні

19.03.2021 08:33
89_main

Пропозиція місцевих огірків на внутрішньому ринку України продовжує щодня зростати, і все більша кількість тепличних комбінатів, в тому числі і невеликих, увійшли в новий сезон. І незважаючи на той факт, що погоду в Україні по-справжньому весняною на сьогоднішній день назвати складно, істотного впливу на триваюче збільшення пропозиції огірків на внутрішньому ринку «небесна канцелярія» вже робити не може. Про це повідомляє «АПК-Інформ: овочі і фрукти», пише agronews.ua.

Аналітики проекту «АПК-Інформ: овочі і фрукти», фіксують планомірне здешевлення місцевих тепличних огірків, і на сьогоднішній день загальний діапазон оптових цін на дану продукцію знаходиться в межах 52-57 грн / кг ($ 1,88-2,07 / кг) . Ще тижнем раніше оптові ціни на огірки з місцевих тепличних комбінатів в Україні озвучувалися на рівні 53-60 грн / кг ($ 1,92-2,17 / кг), в залежності від якості і обсягу запропонованих партій.

За словами самих виробників, несприятливі погодні умови могли істотно стримувати здешевлення огірків тільки на початку нинішнього сезону. Тобто в момент, коли з огляду на завершення чергового обороту зупинилися поставки крупно об’ємних партій огірків з Туреччини, а в Україні до збирання нового врожаю приступили лише поодинокі комбінати.

Що стосується імпортного огірка на українському ринку, то на даний момент основним постачальником цієї продукції виступає Білорусь, за цінами 42-45 грн / кг ($ 1,52-1,63 / кг), при цьому якість імпортних огірків цілком влаштовує українських споживачів.

За прогнозами аналітиків «АПК-Інформ: овочі і фрукти» і безпосередньо виробників овочів в захищеному грунті, ціни на тепличні огірки в Україні можуть і далі знижуватися, що може бути підтримано відразу декількома факторами.

В першу чергу, це продовження зростання місцевих огірків на внутрішньому ринку, так як ряд виробників тільки готуються до перших вибірок нової сівозміни. Наступним важливим фактором є наявність пропозиції більш доступної імпортної продукції на українському ринку. А в разі, якщо погодні умови в Україні в найближчі тижні будуть ставати все більш сприятливими, то негативні цінові тенденції в даному сегменті ринку будуть тільки посилюватися.

Нагадаємо, що на Запоріжжі на ринках з’явилися сезонні овочі, вирощені в Україні.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: