НОВИНИ

Стало відомо про стан озимих зернових

13.03.2019 16:58

Перезимівля озимих зернових культур відбувалася при задовільних погодних умовах. Перша декада березня характеризувалася теплою для цієї пори погодою з незначними опадами у вигляді мокрого снігу і дощу. Про це повідомляє УкрАгроКонсалт.

Середньодобова температура повітря знаходилась в межах від 3,5°С морозу до 6,5°С тепла і перевищувала норму на 1-8°С. Максимальна температура повітря у найтепліші дні підвищувалась до 5-9°тепла, у південній частині країни до 10-15°С, мінімальна в найхолодніші ночі знижувалась до 3-7°С, а в північних і східних областях навіть до 8-12°С морозу.

Незначні опади у вигляді мряки, дощу, мокрого снігу пройшли на всій території країни. Їх кількість, в залежності від регіону, становила від 2 до 8 мм. Між тим, в Херсонській, Одеській, Миколаївській областях опадів не було.

Рослини озимих зернових культур на початку першої декади березня перебували у стані неглибокого зимового спокою, а в окремі дні, при перевищенні денних температур до позначки +5°С, зазначалося повільне проходження в них ростових процесів.

В цілому, перезимівля озимих зернових культур відбувалася при задовільних погодних умовах – протягом осінньо-зимового періоду не спостерігалося будь-яких загрозливих їм явищ.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: