НОВИНИ

Стало відомо про наслідки теплої погоди для майбутнього врожаю

09.01.2020 13:03
ozymi5

Погодні умови поки не викликають побоювань про стан посівів сої в Бразилії або озимих культур в Чорноморському регіоні. Однак дефіцит води цієї осені і аномально високі температури в Росії повинні бути в центрі уваги поряд з відсутністю снігового шару, що не захищає посіви від замерзання, аналізує Аgritel.
Нинішня зима видалася особливо сухою та спекотною в порівнянні з попередніми. Дійсно, зареєстровані температури в більшості випадків на 5 ° C перевищують середні сезонні показники. Температури вище нуля вдень спостерігаються в Україні і Південному окрузі Росії. Зернові культури в цілому знаходяться в задовільних умовах для цього періоду року в усьому Чорноморському регіоні.

З початку осені спостерігалося мала кількість опадів. В результаті запаси вологи не відновлюються. Сніг відсутній на більшості площ посівів озимої пшениці в основних регіонах виробництва. Проте, прогнози на найближчі два тижні не показують будь-якого падіння температури з ризиком пошкодження через заморозки.

Основною проблемою виробників є нестача вологи в грунтах, і найближчим часом це питання необхідно буде ретельно відслідковувати.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: