НОВИНИ

Стало відомо, наскільки скоротилася економіка України в січні

07.03.2020 15:03
ekonomika1

Валовий внутрішній продукт України в січні 2020 року скоротився на 0,5%, про що сказано в огляді економічної активності за перший місяць року Департаменту стратегічного планування та макроекономічного прогнозування Міністерства розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства.

«З початку 2020 року майже всі види економічної діяльності, що формують динаміку Зведеного індексу виробництва товарів і послуг за основними видами економічної діяльності, крім будівництва і внутрішньої торгівлі, продемонстрували скорочення виробництва. Як результат, у січні 2020 року зменшення Зведеного індексу становило 2,6% і, відповідно, скорочення ВВП оцінено на рівні 0,5%», – сказано в огляді.

Що стосується 2020 року, то в Мінекономіки очікують продовження реформування у всіх сферах економіки, модернізації промислового комплексу, активного відновлення інфраструктурних об’єктів.

«Однак дія чинників, які впливали на розвиток економіки у 2019 році, на тлі вже сформованих у попередніх періодах структурних дисбалансів і накопичених проблем, а також ризиків, пов’язаних з поширенням коронавірусу (Covid-19) у світі, і можливе зниження темпів розвитку світової економіки дещо стримуватимуть зростання економіки в цілому, особливо в I кварталі року», – сказано в огляді.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: