НОВИНИ

Стало відомо, коли запрацює реєстр виробників органічної продукції в Україні

27.11.2020 14:08
27-09_8.640

Вже на початок весни 2021 року в Україні має запрацювати законодавство про органічне виробництво, розповіла президент ГС «Органічна Україна» Олена Корогод. Про це повідомляє AgroPolit, пише agronews.ua.

Нагадаємо, Уряд затвердив нові правила сертифікації органічного виробництва та продукції, парламент схвалив закон 3295 про держпідтримку органічного виробництва.

За словами Олени Корогод, ці фактори однозначно вплинуть на ринок органічної продукції — він максимально наблизиться до міжнародних стандартів. Відбудеться й максимальна гармонізація українського законодавства з нормами ЄС щодо захисту прав споживачів.

«Спочатку з’явиться прядок сертифікація — він створить можливість появи реєстру органів сертифікації. Це перша умова. А далі у нього вноситься перший орган сертифікації. Лише після включення цього органу сертифікації у відповідний реєстр сертифікаторів дозволяє йому подати своїх операторів в загальний Реєстр операторів органічного виробництва України. Я очікую появу Реєстру виробників органічної продукції у лютому-березні 2021 р. Вже на початок весни 2021 року законодавство про органічне виробництво має працювати практично ідеально», — повідомила експерт.

Нагадаємо, в Україні названо нову прибуткову нішу у садівництві.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: