НОВИНИ

Стало відомо, коли в Україні знизяться ціни на продукти

20.02.2022 11:11
yaya-16593

Про те, що потрібно зробити, щоб розвивати українське виробництво, а харчові продукти для українців стали дешевшими розповів народний депутат Дмитро Соломчук, пише agronews.ua.

Першочергово, на думку Соломчука, необхідно прийняти законопроект про внутрішню торгівлю (торговельні відносини між аграріями, компаніями-виробниками та супермаркетами).

Нині українські аграрії та виробники постійно кредитують супермаркети і цей «кредит» в середньому постійно становить 5 мільярдів доларів, які затримують місяцями. Зрозуміло, що невчасне надходження коштів, ретробонуси та маркетингові послуги супермаркетів завищують реальну ціну продукта на полицях мінімум на 30-40%”, – пояснив народний депутат.

Окрім того, Міністерство економіки має терміново провести антидемпінгове розслідування та впровадити спеціальні захисні заходи у вигляді квот та мит на іноземні продукти. В першу чергу, соціального значення.

Ще одним кроком для вирішення питання, Соломчук назвав впровадження програми food stamps для пенсіонерів, соціально незахищених верств населення; субсидійну підтримку виплачувати на картки українців для купівлі виключно продуктів українського виробництва.

“Впроваджуючи дану програму ми не підпадаємо під жодну угоду, підписану з ЄС чи іншими країнами. А дане субсидіювання саме себе окупить в короткий термін через сплату податків українськими виробниками”, – зауважив пан Дмитро.

За словами нардепа, також вкрай необхідно якнайшвидше прийняти законопроект про крафтову та ремісничу діяльність та направити державну підтримку для таких виробників. Вони працюють на внутрішній ринок, є локальними та зазвичай пропонують на власну продукцію ціну, яку може сплатити клієнт того регіону, а не ціну світових бірж.

Відновлення роботи Держрезерву як оператора з розміщенням запасів на приватних складах постачальників також позитивно вплине на розвиток українського виробництва.

“Дякую колегам по парламенту за запрошення на обговорення розвитку харчової промисловості та гарантування українцям кращої ціни на продукт українського виробництва без втрат якості”, – підсумував Дмитро Соломчук.



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: