НОВИНИ

Стало відомо, коли в Україні стабілізуються ціни на добрива

21.03.2021 14:32
86844db3bb0fbfe7a1a3b7c178196317

На 16 березня зростання цін на азотну і фосфорну групу добрив триває. Ціни вже перетнули трирічний максимум і впритул наблизилися до середнього маркера ціни за 10 років. Про це розповів Сергій Рубан, голова Асоціації «Світ агрохімії і агротехнологій», у матеріалі «Коли зупиниться зростання цін на добрива?» на  Latifundist.com, пише agronews.ua.

«Чи можна очікувати у квітні-травні стабілізації світових цін на основні добрива? Швидше за все — так. Але на якому рівні ця стабілізація відбудеться передбачити важко. Так само важко передбачити, як вплине масоване вливання незабезпечених грошей у світову економіку. А от швидке повернення до цінових реалій 2020 року наразі виглядає малоймовірним. Для цього повинні скластися цілий ряд не пов’язаних між собою факторів», — пояснив Сергій Рубан.

Чи означатиме інфляція основних світових валют формування нових реалій, зокрема і на ринку добрив? За словами експерта фінансові спекулянти, передбачаючи період нестабільності, діють так само як і прості люди. Купують ліквідні матеріальні активи. Люди не перестануть потребувати продуктів харчування. А земля потребує живлення.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: