НОВИНИ

Стало відомо, коли іноземці зможуть купувати українську землю

22.11.2021 11:02
ilyustratyvne-foto_large

В Земельному кодексі України введена законом норма, яка забороняє купівлю-продаж українських земель с/г призначення іноземцям. Попри це, цілком імовірно, що іноземці зможуть купувати українську землю років через 10-20. Про це повідомляє zemliak.com, пише agronews.ua.

Формулювання закону таке, що це питання має бути поставлене і схвалене на всеукраїнському референдумі всім народом України, сказала Анна Федун, експертка із земельного законодавства Програми USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО).

Сьогодні в Україні заборонена купівля-продаж сільгоспземель для іноземців, для кінцевих бенефіціарних власників, які є іноземцями якщо це буде через юридичних осіб, або для іноземних громадян. 

«Якщо говорити про настрої населення, то я не знаю, скільки має пройти років, щоб громадяни схвалили доступ іноземців на ринок. Думаю, до такого рішення ми дійдемо не менше, ніж через 10-20 років», — додала експертка.

Анна Федун додала, що складно сказати, чи це погано, чи добре. Водночас іноземний агробізнес в Україні працює давно. Зазвичай такі компанії називають одними з кращих орендарів, які впроваджують новітні технології та інвестують у землю. 

Наприклад, на Черкащині вже кілька років працює дуже відомий фермер із Нідерландів Корнеліс Хусінга, який навіть навчився українською говорити.

Також вже має свій досвід роботи на українській землі фермер Дітріх Трайс. Він 3 роки тому очолив в Україні агрокомпанію у Київській області.

Раніше вона належала українцям, але збанкрутіла і опинилася у власності банку, тож невдовзі була викуплена німецьким інвестором.

Читайте також: Озвучено ціни на олійні в Україні.



Перегляди: 21
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: