НОВИНИ

Стало відомо, коли чекати подорожчання молочної продукції

02.09.2021 16:32
mp-6

Період порівняно недорогої молочної продукції в Україні добігає кінця. У вересні очікується ріст цін на молоко, сир, кефір і сметану. Про це повідомляє TodayUA, пише agronews.ua.

У весняно-літній сезон в Україні традиційно ціни на молочну продукцію стабілізуються на тлі збільшення обсягів надоїв. З приходом осені ситуація кардинально змінюється. Експерти прогнозують, що протягом вересня 2021 року вартість молока збільшиться на внутрішньому українському ринку на 5-7%.

При цьому ціни на молочку могли б зрости ще більше, однак їх обмежує дешевий імпорт. Він не дозволяє встановити реальні цінники на вітчизняний продукт, хоча зростання цін на корми і енергетичні ресурси, підвищення податків вимагають чималих витрат з боку виробників молочної сировини.

Через це молоко, а також сир, сметана, кефір і йогурт, які виробляються в Україні, втрачають конкурентоспроможність на ринку країни. Українські фермери змушені працювати в збиток, в надії, що все налагодиться, і вони зможуть продовжити свою роботу.

Нагадаємо, що Стало відомо, як зміниться агросектор після зустрічі Зеленського та Байдена.



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: