НОВИНИ

Стало відомо, кільки вкраденого українського зерна вже експортувала росія

16.11.2022 08:07
756

Країна-агресор росія вкрала в України вже близько трьох мільйонів тонн зерна. З яких практично один мільйон експортувала. Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ повідомив президент Української зернової асоціації Микола Горбачьов, пише agronews.ua.

За його словами, Міністерство закордонних справ і Міністерство внутрішніх справ займаються розслідуванням, куди це зерно пішло для того, щоб Україна після перемоги могла претендувати на репарації.

“У росії обмежень щодо постачання продовольства у світ немає. Це компанії, вони не хочуть купувати російське зерно через його токсичність. Спробуй доведи, що це зерно дійсно правильного походження”, — зазначив Горбачьов.

Також президент Української зернової асоціації прокоментував конкуренцію на зерновому ринку.

“Ми всі експортери є конкурентами, і з росією, перебуваючи в одному Чорному морі, звичайно ж, ми є конкурентами. Але росія досить успішно експортує. Вони експортують близько 4-4,5 млн тонн на місяць, і вони не зупиняються експортувати. Наскільки я розумію, там більше стоїть питання експорту добрив. Вони хочуть експортувати добрива, але обмеження на експорт добрив на сьогоднішній момент немає. Є якісь обмеження щодо оплати за ці добрива. Але це ж знову, це питання вже належить до токсичності тих компаній і тих наслідків, які можуть виникнути у компанії, яка купує ці добрива. Компанії дуже обережно ставляться до того, щоб купувати такого роду товари у країни-терориста. Там є проблема. Тому, наскільки я розумію, вони намагаються розв’язати те питання”, — сказав Микола Горбачьов.



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: