НОВИНИ

Стало відомо, як збільшити врожай суниці

29.07.2022 17:08
2_765

Підведення перфорованих трубок з CO2 у міжряддя насаджень суниці садової в теплицях дозволяє зменшити витрати палива на виробництво вуглекислого газу та збільшити урожайність ягід. Про це повідомляє Ягідник, пише agronews.ua.

Дослідники з Національної організації досліджень сільського господарства та продовольства (Цукуба, Японія), Університету Кюсю (Японія) зазначають, що для сучасного тепличного виробництва бажані технології отримання вуглекислого газу, що потребують менше палива. 

Розроблений ученими метод локального збагачення CO(CLC) полягає у тому, що вуглекислий газ подається з перфорованих трубок, встановлених у міжрядному просторі. Порівняно з традиційним методом подачі CO2, метод CLC підвищив концентрацію COвсередині крони рослин на 100–200 мкмоль моль–1 порівняно з CC в умовах вентиляції через дахове вікно.

Це призвело до значного збільшення середньої маси ягід суниці приблизно на 10–26 %, сукупної кількості плодів – на 13% та товарного врожаю на 22 %. Крім того, споживання палива було приблизно на 27% нижчим.

Читайте також: Якими критеріями оперувати при виборі сорту пшениці озимої



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: