НОВИНИ

Стало відомо, яку допомогу отримають агрогосподарства через загибель озимих

19.05.2020 14:02
ya-21420

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України спільно з Державною податковою службою готується роз’яснення щодо механізму списання посівів, внаслідок якого не буде нараховуватися ПДВ на цю операцію, повідомив заступник міністра МЕРТ Тарас Висоцький у Фейсбук. Про це пише agronews.ua.

Також буде прийнято зміни до Постанови №300, які дозволяють аграрним виробникам без прив’язки до обороту, отримати компенсацію відсотків по кредитам.

“Вже в червні вони можуть подати документи і отримати компенсацію”, – зауважив він.

Міністерство буде пропонувати Комітету Верховної Ради України з аграрних та земельних питань надати дотацію виробникам сільськогосподарської продукції на одиницю оброблюваних площ, що були втрачені внаслідок погодних умов.

“Наразі аналізується розмір такої підтримку, за попередніми оцінками це сума до 5 000 грн на га. Для того, щоб отримати допомогу виробникам потрібно буде зібрати мінімальний пакет документів, який засвідчить втрати та підтвердить факт стихійного лиха”, – уточнив Висоцький.

Також буде розглянута можливість виділення субвенції місцевим бюджетам.

“Розвиток зрошення, оскільки це в цілому надія цього регіону. Зараз будемо порушувати питання тарифів та компенсації електроенергії. Вчора Комітет Верховної Ради України з аграрних та земельних питань підтримав зміни в закон по держпідтримці щодо компенсації вартості електроенергії при зрошенні. Оскільки для Одеської області важливим є виноградарство, ми будемо активно стимулювати розвиток садівництва. Зараз є відповідні програми державної підтримки на 2020 рік”, – підсумував замміністра.

Нагадаємо, названо обсяг інвестицій для заснування фермерського господарства в Україні.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: