НОВИНИ

Стало відомо, якої шкоди може завдати тепла зима рослинам

11.01.2020 18:01
zabolevanie-rjavchinoy

Довга, волога, тепла осінь і зима сприятливі для збудників хвороб. Висока частка зернових культур у сівозміні також створює сприятливі умови для розвитку та поширення патогенів, нагадує Growhow.

Бура іржа – це одне з найнебезпечніших захворювань злаків. При сильному ураженні може спричинити близько 50 відсотків втрати врожаю.

Характерні оранжево-бурі плями з’явилися на листках озимої пшениці? Це хвороботворні спори гриба, який провокує буру іржу.

Довга, волога, тепла осінь і зима сприятливі для збудників хвороб. Висока частка зернових культур у сівозміні також створює сприятливі умови для розвитку та поширення патогенів. Сорти злаків із меншою стійкістю до хвороб особливо вразливі, особливо на полях зі спрощеною сівозміною. Виникненню бурої іржі сприяє також велике удобрення азотом, дефіцит калію та неглибока оранка.

Бура іржа найбільше любить високу вологість повітря та температуру повітря вище 10°C, хоча не менш успішно розвивається при більш низьких температурах (від 2°C). Зима наразі нагадує більше пізню осінь, тому в окремих регіонах вже є ознаки бурої іржі в січні.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: