НОВИНИ

Стало відомо, які продукти подорожчають в Україні навесні

01.02.2021 07:02
Groceries-ThinkstockPhotos-836782690-e1545491387599

В Україні навесні 2021 року очікується подорожчання зернової групи, овочів і фруктів. Інфляція в цей період складе 7-8%. Про це в коментарі OBOZREVATEL розповів радник зі стратегічного розвитку УКАБ (Українського клубу аграрного бізнесу) Володимир Лапа, пише agronews.ua.

Пік цін на молоко припадає на грудень-січень, а на яйця вже відбулося серйозне зростання і потенціал підвищення цін далі обмежений.

“Загалом ми вважаємо реалістичними прогнози Нацбанку щодо підвищення інфляції до 7-8% навесні зі зменшенням темпів інфляції влітку. Передусім може подорожчати зернова група, імовірне і короткострокове сезонне зростання цін на овочі та фрукти, яке традиційно відбувається навесні”, – сказав радник зі стратегічного розвитку УКАБ.

За його словами, частка газу в структурі собівартості в переважній більшості видів харчової продукції не перевищує 3-5%, тому прямий вплив буде незначним, однак суттєвим він стане в ресурсному секторі.

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства спрогнозувало зростання інфляції на початку 2021 року, що призведе до збільшення цін на продукти й товари.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: