НОВИНИ

Стало відомо, які продукти подорожчають у березні

22.02.2021 07:00
ukrayinski-cini-na-produkti-zrosli-do-yevropeyskih-11266-1

Зростання цін на зерно стало причиною подорожчання ряду продуктів. В Україні продовжують зростати ціни на продукти, серед лідерів подорожчання – яйця, цукор і соняшникова олія. Про це повідомляє Україна 24, пише agronews.ua.

За рік ціна на яйця підвищилася наполовину. У київських супермаркетах сьогодні десяток коштує майже 39 грн. За 5 останніх днів яйця подорожчали на 1,7 грн.

Яйця подорожчали через посуху, а також через високу ціну на зернові – основний корм для курей у фермерських господарствах. Аналітики прогнозують, що спад цін буде лише в березні.

“З березня на ринку більше продають яєць саме з особистих селянських господарств. Діапазон, який становить 35 грн за десяток, збережеться або знизиться десь на 5 грн за десяток”, – прогнозує генеральний директор асоціації “Український клуб аграрного бізнесу” Роман Сластьон.

Прогнози щодо решти продуктів не такі втішні. Поки дорожчатиме зерно, дорожчатимуть харчі, в першу чергу – хліб, макарони, кондитерські вироби, цукор та олія.

“Ми бачимо вже певну стабілізацію. І цілком імовірно, що вже подальшого зростання цін на зерно не буде. Однак ще певний шлейф у підвищенні цін на борошно і на певні субпродукти може бути у рамках від 5 до 10%”, – розповів радник зі стратегічного розвитку президента “Українського клубу аграрного бізнесу” Володимир Лапа.

Нагадаємо, що в Україні ціни на цукор на 40% вищі світових.



Перегляди: 25
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: