Найдешевшим видом м’яса в Україні є курятина. Про це свідчать дані Мінагрополітики, передає УНН.
Станом на 8 лютого, ціна птиці (курки) в опті становила 46,06 грн за кг, у роздрібі – 58,8 грн за кг.
Ціна свинини в опті становила 75,3 грн за кг, у роздрібі – 98,5 грн за кг. Оптово-відпускна ціна на яловичину становила 79,1 грн за кг, роздрібна – 98,5 грн за кг.
Також повідомляється, що за рік в Україні оптові ціни на м’ясо зросли на 2%, роздрібні – на 6,3%.
Серед усіх видів м’яса найбільш відчутним є розрив в оптових та роздрібних цінах на свинину – 23,2 грн на кілограмі продукту. Далі йде яловичина і птиця (курка) – 19,3 грн та 12,7 грн відповідно.
Додамо, що оптово-відпускні ціни в Україні формує виробник, роздрібні – ті, хто купує продукт в оптовика, у тому числі – торгові мережі: супермаркети або магазини.