НОВИНИ

Стало відомо, яка область України лідирує у виробництві сільгосппродукції

13.04.2021 15:05
kto-ne-hochet-chtoby-ego-rebenok-stal-uspeshnym

За даними рейтингу Директорату агропромислового розвитку та Державної служби статистики України, Дніпропетровщина – серед лідерів-виробників продукції сільського господарства в січні-лютому 2021 року, пише agronews.ua.

Заслужене перше місце у всеукраїнському рейтингу отримала Дніпропетровщина за високий індекс сільськогосподарської продукції. Він склав 113%.

На другому місці в рейтингу – Тернопільщина (112.5%), на третьому – Хмельницька область (103.7%), четвертому – Львівщина. П’ятірку лідерів замикає Закарпатська область з показником 99.7%.

Також Дніпропетровщина увійшла в ТОП-5 регіонів з найвищою часткою області в загальному обсязі виробництва продукції сільського господарства.

У Дніпропетровській області функціонують три тисячі фермерських господарств, а територія сільгоспугідь регіону складає понад 2,5 млн гектарів. Зараз аграрії області завершують необхідні закупівлі мінеральних добрив, засобів захисту рослин і палива. Вже придбали 120 тисяч тонн добрив і 40 тисяч тонн палива. Фермери також почали посів ярих зернових культур. З 154 тисяч га, що заплановано засіяти на Дніпропетровщині цього року, освоєно вже 16 тисяч гектарів. Це приблизно 11% від запланованої кількості ячменю, гороху – 7,5%, вівса – 10% і пшениці – 8%.

Нагадаємо, що хмельницькі аграрії витратять 7,5 млрд гривень на цьогорічну посівну.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: